Hazi Hezi 4 : haurrena ere bada kalea (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Haurrentzat egokia den herria, guztiontzat egokiagoa izango da -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Haurrena ere bada kalea -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : gorputza zaitzea helburu -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Atxikimendua bizi osoan garatzen da. Luixa Reizabal (EHUko irakaslea) -Astez aste, urte gozoak. Jaiotzean ez gara ez neska, ez mutil -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Esperientziak bizitzeko aisialdia. Asier Huegun (EHUko Pedagogiako eta Gizarte Hezkuntzako irakaslea) -Elkarrizketa: Alexander Barandiaran (Hueziko irakaslea eta ikerlaria): "haurra jarri behar dugu komunitatearen erdigunean" -Etxekoak mintzo: Bikotea.. Erditze-ostea, sexu-eredua aldatzeko unea -Etxekoak mintzo: Esperientziatik mintzo. Euskaraz aritzeko "koherentzia ahalegin bat" -Eztabaidagai: Estimulazioa zertarako? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Pantxika Telleria (euskal dantzen irakaslea) irakasleari elkarrizketa : "Pauso zehatzak irakastea baino, nahiago dut haur bakoitzak duen harribitxia ateratzen laguntzea"
Keywords: Barandiaran, Alexander; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak