Hazi Hezi 3 : haurraren mugimendu autonomo askea (Lasarte-Oria : Xangorin, 2012)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Eman diezaiogun daukanari garrantzia -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Mugimendu autonomo askea -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : ukitu, ezagutu, gozatu -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Amaiera zoriontsua -Astez aste, urte gozoak. Neba-arrebak : etsaiak ala lagunak? -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Nerabezaroa ulertu, nerabea ulertzeko -Elkarrizketa: Txusa Balbas (ginekologoa eta mediku homeopata) -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo : "denera ezin da iritsi!" -Etxekoak mintzo: Familia eta pediatria taldea. Gramoek eta emozioek pisu bera duten kontsulta -Eztabaidagai: Negarra. Umeagatik ala helduagatik isilarazten da negarra? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Juan Kruz Igerabideri (idazle, poeta eta irakaslea) elkarrizketa : "Munduarekiko harreman emozionalaren irakurketa eskaintzen dio ipuinak haurrari"
Keywords: Balbas, Txusa; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak