Hazi Hezi 2 : edoskitzea : osasun iturri (Lasarte-Oria : Xangorin, 2012)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Konfiantzan oinarrituriko egokitzapena -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Edoskitzea : osasun iturri -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : abentura berri bat -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Lau hankatan ibiliz garuna osatzen da -Astez aste, urte gozoak. Umea hiperaktiboa denean -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Maitemin handiaren garaia -Elkarrizketa: Rafael Cristobal (psikiatriako doktorea eta Huheziko irakaslea) -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo : "aitaz ez da inor oroitzen!" -Etxekoak mintzo: Esperientziatik mintzo : "gizartea hainbeste aldatu da, aldatuko ez zen bada heziketa!" -Etxekoak mintzo: Familia eta eskola. Aldapa gora samurragoa izan dadin -Eztabaidagai: Txertoak bai ala ez? zein? zergatik? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Karmele Cruz (Topic Tolosako Txotxongilo zentroko pedagogia arduraduna) sortzaileari elkarrizketa : "Haur baten jolasa duen seriotasunarekin hartu behar da, bere komunikatzeko modu zuzena baita"
Keywords: Cristobal Baldor, Rafael; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Amagandiko edoskitzea; Elkarrizketak; Baliabide digitalak