Hazi Hezi 1 : nola erdituko naiz? (Lasarte-Oria : Xangorin, 2012)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Pertsonak hezten laguntzeko bokazioz munduratu gara -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Nola erdituko naiz? : asebetetzem duen erditzea -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia, zer egin behar du bikotekideak haurdunaldian? -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Etxea : aurreneko esplorazio-gunea -Astez aste, urte gozoak: lasai-lasai, nortasuna garatuz -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Zoriontasuna eta nerabea eskutik doaz. Jaume Funes Artiaga (psikologo, hezitzaile eta kazetari katalana) -Elkarrizketak: Laura Gutman (psikopedagogo argentinarra) -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo : ume politak, ama perfektuak... eta min ematen duten idealak -Etxekoak mintzo: Aitona-amonak mintzo : "gustura egiten dugu, baina, lana da e!" -Etxekoak mintzo: Familia eta eskola: gurasoen "altxorra" irakaslearen esku gelditzen da -Eztabaidagai: Umearen loa, metodoak bai ala ez? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Maite Arrotajauregi "Mursego"ri elkarrizketa : "utzi egiten diet umeei musikarekin nahi dutena egiten, mugatu gabe"
Keywords: Gutman, Laura; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Erditzea prestatzea; Elkarrizketak; Baliabide digitalak