Ipurtargiaren distira : hezkuntzaz hausnartzeko ipuinak / Joseba Martinez Huerta ; [itzulpena, Noemí Pastor Martínez eta Begoña Alcedo Momoitio] - Martinez Huerta, Joseba (Bubok, 2016)
Hain da erraza arreta galtzea! Estimulu gehiegi jasotzen dugularik, arreta galarazten digute eta ez digute ikusten uzten itzalpean ezkutaturik egon ohi diren kontu garrantzitsuak. Aztoramendua eta egonezina besterik ez dakarte estimulu sarriek. Halarik ere, eguneroko bizimoduaren zertzeladei erreparatuta, gai izango gara bestelako zerbait ikusteko. Liburu honek, hezkuntzaz hausnarketa egiteko gonbita egiteaz gain, zeregin horretan gure erantzukizuna berriro aztertzera garamatza. Gure ipuin laburrak horrexetarako dira. Egia esan, oso lagungarri zaizkigu azalgaitza bestela azaltzeko. Gure bizipenei lotu-lotuak daudelarik, egiatan zer den muntakoa ohartarazten gaituzte.