Filosofiatik ezabatutako emakumeak - Yarza Lopez, Itsaslore; Eskisabel, Idurre; Etxeberria Agiriano, Arantza; Arrieta Urtizberea, Agustin; Lujanbio, Lore; Zubia, Irati; Arraiza, Maite; Aizpuru Joaristi, Alaitz; Barrios, Yolanda; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Gago, Naiara; Nerekan, Maitane (Jakin (Jakin Fundazioa), 2022)
Gai nagusia sailean, filosofiaren historian emakumeek jasan duten ikusezintasuna nabarmendu eta iraultzeari ekin diote Itsaslore Yarza Lopez, Idurre Eskisabel Larrañaga, Arantza Etxeberria Agiriano, Agustin Arrieta Urtizberea, Lore Lujanbio Etxeberria, Irati Zubia Landa, Maite Arraiza Zabalegi, Alaitz Aizpuru Joaristi, Yolanda Barrios Colodrón, Iratxe Retolaza Gutierrez, Naiara Gago Povedano eta Maitane Nerekan Umaranek. Beauvoir eta Arendten filosofia Batxilergoan lantzeko edukiak eta testuak erantsi dira.