Ahozkotasuna : Lehen Hezkuntzan - Mendizabal, Mikel; Kazabon, Antton; Irastorza, Xabin; Gipuzkoako Ikastolen Elkartea (Donostia) ([Iruñea] : [Gipuzkoako Ikastolen Elkartea], 1993)
Material hau, Elkar-Giek argitaratutako Axelko, Otsoko eta Beleko sailetako Euskara liburu eta kasetetan sakabanaturik agertzen den arren, egoki iruditu zaigu, 8-10 bat liburutan eta 6 maila ezberdinetan zabaldutako material guztia, liburu batera egokitu eta biltzea. Izan ere, ikastetxe guztietan ez baitituzte goian aipaturiko sail horiek erabiliko, eta gainera, era honetan, beste funtzio batzuk ere bete baititzake: euskaltegietan, bertso eskoletan, zenbait ikastetxetan, bilduma bezela, zenbait partikular. Baina funtzio nagusia, eskola barrukoa litzateke, noski, eta zehazki, Lehen Hezkuntzarako, 1. mailatik 6. mailaraino. Maila bakoitzean, bi atal nagusi agertuko dira: zu ere kantari eta kontu kantari.
Lehen Hezkuntza, 1.-6. mailak
Keywords: Ahozko euskal literatura; Ahozkotasuna; Ahozko komunikazioa; Monografiak