Elbira Zipitria gogoan : Piageten argitan - Larrazabal, Jesus Mari (1948-2021); Amundarain, Dionisio; Anza, Garbiñe; Mendizabal, Idoia; Plazaola, Mikel; Alviz, Leire; Huizi, Pello; Haranburu Oiharbide, Mikel; Etxeberria Sagastume, Feli; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2006)
Elbira Zipitria Irastorza (Zumaia 1906 - 1982 Donostia). Elbira Zipitria andereñoa haurren irakaskuntzan egin da ezauna, batez ere; 1936ko gerra aurreko irakaskuntzak asko zor dio; askoz gehiago 1942-1970 bitartekoak. 1982ko abenduaren 26an itxi zituen begiak. Euskaldun eta euskaltzale handi batek utzi gintuen. Euskaltzale eta pedagogo handia. Asko zor diot. Asko zor dio Euskal Herriak. (Dionisio Amundarain)
Erreferentziak bibliografikoak dauzka
Liburu hau Gipuzkoako Foru Aldundiaren laguntzarekin eman da argitara
Keywords: Zipitria, Elbira -- (1906-1982); Piaget, Jean -- (1896-1980) -- Kritika eta interpretazioa; Hezkuntza -- Euskal Herria -- Historia; Omenaldiak; Monografiak; Baliabide digitalak; Biografiak