Elbira Zipitria gogoan : Piageten argitan / Jesus M. Larrazabal (argitaratzailea) ; [hitzaurrea, Jesus Mari Larrazabal] - Larrazabal, Jesus Mari (1948-2021); Amundarain, Dionisio; Anza, Garbiñe; Mendizabal, Idoia; Plazaola, Mikel; Alviz, Leire; Huizi, Pello; Haranburu Oiharbide, Mikel; Etxeberria Sagastume, Feli (Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2006)
Elbira Zipitria Irastorza (Zumaia 1906 - 1982 Donostia). Elbira Zipitria andereñoa haurren irakaskuntzan egin da ezauna, batez ere; 1936ko gerra aurreko irakaskuntzak asko zor dio; askoz gehiago 1942-1970 bitartekoak. 1982ko abenduaren 26an itxi zituen begiak. Euskaldun eta euskaltzale handi batek utzi gintuen. Euskaltzale eta pedagogo handia. Asko zor diot. Asko zor dio Euskal Herriak. (Dionisio Amundarain)