Antzinaroko sustrai indoeuroparreko jende izenak : Araba eta Nafarroako sartaldea - Zaldua Etxabe, Luis Mari; González de Viñaspre, Roberto (Bilbao : Euskaltzaindia, 2022)
Duela bi mila urte pasatxo, erromatartzea hasi zenean, Euskal Herriko alderdi zabal batean euskal hizkuntza arrotza zelako ustekizuna ez da atzo goizekoa. Ideia horri eusteko erabilitako jatorri indoeuroparreko pertsona izen multzoaren muina Arabako sortaldean eta harekin muga egiten duen Nafarroako sartaldeko zerrendan da. Galdera da Arabako eta Nafarroako hilarrietan eta aldareetan dauden jende izen hispaniar-zelten aztarnak aski ote diren aro aldaketaren garaian Euskal Herriko mendebalde osoan euskal mintzaira ezezaguna zelako aierua funtsatzeko.
Erreferentzia bibliografikoak: 153.-162. or.
Keywords: Pertsona izenak -- Euskal Herria; Euskara -- Historia; Euskal Herria -- Historia -- 0200 K.a.-0476 K.o. (Erromatar Aroa); Monografiak