Argia iraungi zen tokia - Begoña, Mikel; Sarralde, Igor; Muro, Mikel ([Urnieta] : Harriet Ediciones, 2024)
Don José Domingo de la Encina ornitologoa, "kolibria" ezizenaz ezaguna, Karibeko uharte batera iristen da, Karibeko Hegaztien Entziklopedia Ilustratua egiteko asmoz. Hala ere, bere bidaiaren benetako eginkizuna espioitza da. Misio hori aztoratu egingo da esklaboen matxinadengatik eta zimarroien erasoengatik. Inkordio bat ilustratu europar batentzat, gizartearen aurrerabidean sinesten duena, baina esklabotza beharrezko eta naturaltzat hartzen duena. Ilustratuen argiak bere mugak ditu: ARGIA IRAUNGI ZEN TOKIA.
https://admin.eimakatalogoa.eus/cgi-bin/koha/cataloguing/addbiblio.pl?biblionumber=63099&searchid=scs_1736281325412#tab5XX
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Esklaboak -- Historia -- XVIII. m; Komikiak; Helduentzako Literatura