Oneka, Iruñeko erresumaren sorrera / gidoia, Iñigo Larramendi ; marrazkia, Eneko Lizardi ; itzulpena, Miren Mindegia - Larramendi, Iñigo (: Nabarralde, 2024)
VIII. mendiaren amaieran Baskonia gatazka ezberdinetan murgilduta dago, frankoekin iparraldean eta musulmanekin hegoaldean. Oneka, Eneko Aritzaren ama, funtsezkoa izan da Iruñeko erresumaren sorrera ekarriko duten estrategia eta aliantzak bideratzeko.