Puf - Etxebeste Lekuona, Malen; Ansa Iragorri, Udane (Oiartzun : 1545 argitaletxea, 2024)
Hiru atalez osatutako galdera liburua da PUF, Alaia Martinek idatzi eta Udane Ansak ilustratu duena. Iraganera begira jartzen gaitu lehenengo atalak, orainaldian kokatzen gaitu bigarrenak eta etorkizunari buruz galdetzen digu hirugarrenak. Mota guztietako galderak topatuko ditu irakurleak: azalekoak, sakonak, bihurriak, mingarriak, arinak, literalak, metaforikoak... Orainaldiaren atalean, gainera, bertso forman datoz galdera guztiak, neurtuta eta errimatuta, baina zorroztasunik galdu gabe. Galderak ditu baina ez ditu galderak bakarrik; bertsoak ditu baina ez ditu bertsoak bakarrik... Zer da, orduan, liburu hau? Norentzat? Zergatik? Puf!
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura; Poesia