Gerra Gazan - Sacco, Joe; Gabiria, Julen (Bilbao : Astiberri, 2024)
"Gerra Gazan" 32 orrialdeko garrasia da, gerraren indarkeriari buruzko komiki latza, demokraziaren hauskortasunaz diharduen obra. Kaosaren aurrean ezertarako ahalmenik ez duen gizon batek, Joe Saccok, paparretik heldu eta irakurketan murgiltzeko gogoa piztuko digu. Astiberrik dokumentu gogor hau argitaratzea erabaki du, hauspoa eman nahian Joe Saccok duela 30 urtetik gora jorratu duen gogoetari. Palestinaren ildoan, orain ere adore politikoari eta erantzukizun moralari aurrez aurre begiratzen dion hausnarketa bat dokumentatu du.
War on Gaza
Keywords: Arabiarren eta israeldarren arteko gatazka; Palestina; Gazako zerrenda; Komikiak; Helduentzako Literatura