Butroeko uso ero - Amantegi, Oihane; Gonzalez Martinez, Unai (Urduliz : Draco Somnium, 2024)
Eleberri gotiko honek izu psikologikoaren mugak haztatzen ditu. Barruan, bederatzi ilustrazio original aurkituko dituzu, bat kapitulu bakoitzeko. Butroeko gaztelu ospetsuan aterik ezkutuenetik sartu zaitez: inkontzientetik. Mota guztietako pasabide eta eskailera kiribilak zeharkatuko dituzu, gogoaren sakonenera eramango zaituztenak. Gure protagonista neska gazte bat da, abandonatutako gaztelua barrutik berriz ikustearekin amesten duena. Ezkutuan sartzeko moduren bat aurkitu nahian, hura egunero bisitatzea erabaki du. Plan on bat zehaztea ez da nahikoa izango, bere pentsamenduak gero eta nahasiagoak baitira; errealitatea, gero eta ulergaitzagoa. Badirudi mundu guztiak mezu bera xuxurlatzen diola: Uso Ero.
Keywords: Helduentzako Literatura