Begia amodioaren ehiztari - Cano, Harkaitz; Gostin, Andres; Muñoz San José, Josune; Arregi, Aitor; Macías, Joseba; Zabala, Juan Luis; Aranguren Juaristi, Olatz; Matadeixe Zinetogram (Azkoitia : Matadeixe Zinetogram, 2013)
Azkoitiko Matadeixe Zinetogram taldeak 2009ko maiatzean "Matadeixen zineaz jardunean" zinemaren inguruko jardunaldiak antolatu zituen lehenengo aldiz, eta horien emaitza eskuartean du orain, lau urteko lanaren ondoren. Orduko hitzaldiak bildu, eta lehen aldiz liburua kaleratu du taldeak, "Begia amodioaren ehiztari" izenburupean, Axularren zita bati erreferentzia eginez. Harkaitz Cano idazleak, Andres Gostin irakasleak eta kazetariak, Iosune Muñoz literaturan adituak, Aitor Arregi zinemagileak eta irakasleak, eta Joseba Macias kazetari zenak hitzaldi bana eskaini zuten duela lau urteko zikloan. Guztiek ikus-entzunezkoak izan zituzten ardatz, bakoitzak eremu jakin bat jorratuz. «Oso hitzaldi indartsuak izan zirela ohartu ginen, eta guztiak jaso eta zabaldu beharra zegoela uste genuen». Behar horretatik sortutako liburua da taldeak kaleratu duena, eta horretarako hitzaldiak oso-osorik jaso ditu. Luis Zabala kazetaria, idazlea eta Zinetogrameko kidea izandakoak hitzaurrea idatzi du, eta taldeak epilogoa egin du.
Keywords: Zinema -- Kritika eta interpretazioa; Monografiak