Idazketa labana bat da - Ernaux, Annie; Lakasta, Leire; Rodríguez, Eider; Apalauza Ollo, Amaia (Iruñea : Katakrak, 2024)
Urtebetez, 2001 eta 2002an, Frédéric-Yves Jeannet idazleak gogoetak eta galderak bidali zizkion Annie Ernaux-i. Erantzunetan, Ernauxek, literaturaz, gizarteaz eta idazketaz egin zuen gogoeta: zergatik idazten duen idazten duenaz, zergatik idazten duen idazten duen bezala. Lekua eta Pasio hutsaren egilearen obra ulertzeko ezinbesteko lana da hau baina, gainera, estetikaren eta politikaren eztabaidarako baliabide ederrak dakartza. Liburu honek, gainera, 2011n idatzitako beste atal bat jasotzen du. «Desioak gidaturiko idazketa bat da berea. Eta irakurlearentzat zaila da hain basatiki desio duen idazlearen lorratzari ez lotzea». Eider Rodríguez, hitzaurrean.
'L'écriture comme un couteau
Keywords: Ernaux, Annie; Saiakerak; Elkarrizketak