Ele eta hitz : ahoz eta idatziz - Irigaray, Jose Angel; Rey, Fernando (Iruñea : Pamiela, 2024)
Giza-espeziearen eboluzio luzean ezinago muntazkoak izan dira, asmoz eta jakitez, errepikapenen ikasbidez, aspaldiko behialan egin ziren urrats guztiak, garatu-eta eman ziren jauzi kualitatiboak. Haietarikoak dira hitzen sortzearena eta ondoko ahozkotik idatzizkorakoa. Gizateriaren soka luzean zinezko mugarriak dira, gure genoman txertatuak, gu orotaz mintzo direnak etenik ez duen orainaldi jarraituan. Osagarri gisa, ele-hitzarekin zerikus zuzena duten bi gairi buruzko atalak doaz: «Zenbait gogoeta bertsolaritzaz» ahozkoan eta «Intertestualitatea, plagioak eta beste» idatzizkoan.
Lan honek Eusko Jaurlaritzaren dirulaguntza izan du, Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak egiten due Argitalpenerako Laguntzak deialdiaren bidez emana.
Keywords: Ahozkotasuna; Bertsolaritza; Komunikazio idatzia; Saiakerak; Helduentzako Literatura