Aldaxka pozoituak - Ibarra Agirrezabal, Aritz; Bidegain, Eneko; Telletxea, Ibai; Martin Ttipia Kultur Elkartea; Nabarralde Fundazioa (Gasteiz : Martin Ttipia Kultur Elkartea, 2024)
2014ko azaroaren 11 da, Lehen Mundu Gerraren armistizioaren urteurrena. Urtero bezala, Urruñan gerla hau oroitarazten duen monumentuaren pean bildu dira zenbait herritar. Frontean hil ziren soldadu haien patriotismoa eta balentriak goraipatu dituzte bertan. Gauean baina, iluntasunak kaleak estali dituenean, oroitarriko pertsonaiek bizia hartu eta gertatutakoaz mintzatzen hasiko dira, orain arte itzaletan izan diren bizipenak argitara ateraz. Murgil zaitez Frantziaren menpeko euskal lurraldeak bete-betean kolpatu zituen eta belaunaldi oso bat xehatu zuen gertaera ikaragarri honetan.
Keywords: Mundu Gerra, 1914-1918 -- Euskal Herria; Komikiak; Helduentzako Literatura