Amaiur 1522 : inperioak berriz erasotzen du / [egilea] Cesar Oroz ; [itzulpena, Andrea Ganchegui Sorabilla] - Oroz, Cesar (Oroz (Mintzoa), 2024)
Gudu epiko honetan, 100 nafar ausartek, Amaiurko gazteluan itxita eta Jaime Velaz de Medrano kapitain nafar mitikoaren gidaritzapean, 500 soldaduk osatutako espainiar gudaroste boteretsuaren setioa jasan zuten 9 egun baino gehiagoz. Gertatutakoa historia da... Zorroztasun historikoz, umorez eta ironiaz ondutako komikia, norgehiagoka desorekatu horren izenak, datuak eta gertakariak xehatzen dituena. "Zirt-zart Nafarroan!! Noaingo Bataila, 1521" liburuaren ondoren, bildumaren bigarren liburuki honek, modu umoretsu eta atseginean helduta, Nafarroako historiaren pasarte garrantzitsu honetarako hurbilketa bat proposatzen du, haren berri izan nahi dutenak irakurriz gozatu eta ondo pasatzeko aukera izan dezan.