Ez zuria ez beltza = Ni blanco ni negro - Alba Rico, Nicolás; Nafarroa. Migrazio Politiken eta Justiziako Departamentua (Iruña : Nafarroako Gobernua, 2023)
Mundua kontrolatzeko zuria eta beltzaren arteko borrokaren aurrean, Kromo jainkoak mezu argi bat bidaltzen die: ez zuria ez beltza. Unibertsoan zehar egindako bidai baten bidez, Kromok zuria eta beltzari urdinaren alaitasuna, gorriaren pasioa, horiaren berotasuna, berdearen freskotasuna, laranjaren goxotasuna eta morearen misterioa erakutsiko die. Hala, zuriak eta beltzak zerua eta lurraren artean ez dagoela kolorerik soberan ikasiko dute.
Nafarroako Gobernua, Migrazio Politiken eta Justiziako Departamentua
Badu, gainera, bere atari eta orrialde propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Kultura-aniztasuna; Koloreak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak