Giza eskubideak / [testua] Yayo Herrero ; [ilustrazioak] Luis Demano ; [itzulpena, Mario Unamuno ; zuzentzailea, Nerea Hernando Múgica] - Herrero López, Yayo (Litera, 2024)
Pertsona guztiok merezi dugu errespetua, guztiok merezi dugu baloratuak izatea. Ez du batere axola non jaio garen, edo zenbateraino aberats edo pobre garen; ezta norberaren sinismenak, oinez edo gurpil-aulkian mugitzen garen; berdin da norberaren sexua, bai eta nor maite dugun ere; ez dute batere inporta, ez azalaren koloreak, ezta adinak ere... Gizaki guztion bizitzak dira garrantzitsuak, guztiok merezi dugu biziera on bat bizitzea.