Pellokeriak / [testua] Ruben Ruiz ; marrazkiak, Exprai - Ruiz, Ruben (Xaguxar (Elkar), 2024)
Ruben Ruizek idatzitako "Pellokeriak" ipuin-bildumak 2024ko Mikel Zarate haur literatura saria irabazi du. Hainbat ipuin laburrez osaturiko kontakizuna da, eta denetan Pello izeneko mutikoa da protagonista. Ipuin horietan zehar hainbat gai agertzen dira, hala nola eskola, familia, bullying-a, zahartzaroa eta beste. Denetan nabarmentzen dira umorea eta samurtasuna. Irakurtzeko nahiz entzuteko idatziak diruditen pasadizo hauei haur baten xalotasuna darie; eta tarteka bizitzaren gordintasuna ere erakusten dute, baina beti ezpainetan irribarre bat marraztuz.