Matxinorroprotesta / Rosalba de Guzmán Soriano ; ilustrazioak, Klara Fernández ; [itzulpena, Animalisatak kolektiboa] - Guzman Soriano, Rosalba (Ochodoscuatro, 2023)
Oihanean lasaitasuna zen nagusi, baina egun batean.. Txak! Dena aldatu egin zen une batean. Gizakiek gainontzeko animaliak harrapatu ohi dituzte horien kontura dibertitzeko... eta horixe bera egin zuten oihanean. Liburu honek animalikek zoologikoetan bizi duten egoera latza azaleratzeaz gain, askatasunari buruz hausnartzen du, baita elkarlanari buruz ere, aske izateko tresna gisa.