Euskara : Lehen Hezkuntza 5 : koadernoa 2 - Angoitia Barrenetxea, Josune; Zenitagoia Gongeta, Marijo (Madrid : Anaya-Haritza, 2020)
"Piezaz pieza" hezkuntza-proiektuan, irakasleak eta ikasleak dira protagonistak; horretarako, ikasleen hurbileko errealitate pertsonala eta soziala lotzen dituen ikuspegia erabiltzen du, konpetentzietan oinarritua. Proiektuan oinarrizko bi elementu nabarmentzen dira: ikerketa eta ikaskuntza, Lehen Hezkuntzako arlo guztien arteko eduki-segida koherentean eta koordinatuan oinarrituz. Hona hemen "Piezaz pieza" proiektuaren gakoak: erronketan oinarritutako ikaskuntza da metodologiarik motibagarrienetako bat. Gaitasunak ikastean oinarritzen da, eta zentzu praktikoa ematen die ikasitako ezagutzei, ikasleen arlo pertsonal, familiar eta sozialarekin lotutakoei.
Lehen Hezkuntza, 5. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Unitate didaktikoak