Euskara : Lehen Hezkuntza 5 / egileak, Josune Angoitia Barrenetxea, Marijo Zenitagoia Gongeta - Angoitia Barrenetxea, Josune; Zenitagoia Gongeta, Marijo (Piezaz pieza proiektua (Anaya-Haritza), 2020)
Maila bakoitzerako liburu bat, konpetentzietan oinarrituta, ikasitakoa aplikatzeko. Liburuak hiruhilekotan daude antolatuta, eta hamabi unitate dituzte guztira. www.anayaharitza.es webgunean liburuko audio guztiak aurkituko dituzu. "Piezaz pieza" hezkuntza-proiektuan, irakasleak eta ikasleak dira protagonistak; horretarako, ikasleen hurbileko errealitate pertsonala eta soziala lotzen dituen ikuspegia erabiltzen du, konpetentzietan oinarritua. Proiektuan oinarrizko bi elementu nabarmentzen dira: ikerketa eta ikaskuntza, Lehen Hezkuntzako arlo guztien arteko eduki-segida koherentean eta koordinatuan oinarrituz. Hona hemen "Piezaz pieza" proiektuaren gakoak: erronketan oinarritutako ikaskuntza da metodologiarik motibagarrienetako bat. Gaitasunak ikastean oinarritzen da, eta zentzu praktikoa ematen die ikasitako ezagutzei, ikasleen arlo pertsonal, familiar eta sozialarekin lotutakoei.