Natura, Gizarte eta Kultura Ingurunearen Ezaguera : Lehen Hezkuntza 3 (ikasegoera) / [egileak, Mercedes Garín ... et al. ; koordinazioa eta hizkuntza-aholkularitza, Bakun SL] - Garín Santos, Mercedes (Hegan (SM Ikasmina), 2022)
Helburua: Ingurunea ezagutzea, eta harekiko errespetuzko ohiturak hartzera konprometitzea. Arlo honetako ikaskuntzen bidez, besteekin eta ingurunearekin nola erlazionatzen diren hausnartuko dute ikasleek, eta jokabide solidario eta jasangarriak sustatuko dira. Hauen bidez lortzen du Hegan-ek: - Gaitasunetan oinarritutako ikuspegia. Ikaskuntza induktiboa eta edukiak egoera ezagunetan lantzea. - Arazoen planteamendua. Hurbileko egoera erreal bat aztertzea, eta ikasleek beren gain dituzten erabakiak hartzea.