EAEko ikasleen euskararen erabilera eskola-giroan (2011-2017) : Arrue Proiektua : txosten exekutiboa - Martínez de Luna Pérez de Arriba, Iñaki; Suberbiola, Pablo; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila; Soziolinguistika Klusterra; Irakas Sistema Ebaluatu eta Ikertzeko Erakundea (ISEI-IVEI) (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2018)
Ikasleen gaitasunak eta konpetentziak izaten dira hezkuntza arloko azterketa askoren arretagune nagusia. Ikasleen hizkuntza alorra aztertzen denean ere, normalean garrantzi handiagoa ematen zaio hizkuntzagaitasunari. Ez da hori Arrue ikerketaren kasua. Lan honetan, eta oro har, Arrue ikerketaren ibilbidean zehar, arretagune nagusia ikasleek eskola-giroan dituzten hizkuntza-erabilerak dira.
Badu, gainera, bere atari eta orrialde propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Euskara -- Erabilera; Hezkuntza elebiduna; Soziolinguistika; Monografiak; Baliabide digitalak