Elisabete lehoi domatzailea / Mariasun Landak idatzia ; Ramon Agirreren marrazkiak ; Irakaslearen Elkartearen eraginez. - Landa, Mariasun (Perkax (Elkar), 1983)
San Juan bezpera zen. Gurasoak afaltzera joan ziren, eta Elisabete bakarrik utzi zuten etxean. Hark askoz nahiago zuen San Juan bezperako festara lagunekin joan, baina gurasoek ez zioten utzi. Batere uste gabe, ordea, gau hartan Elisabetek abentura bat zeukan zain; abentura zirraragarria, hunkigarria eta arriskutsu samarra ere bai. Protagonistak berak kontatzen digu liburu polit honetan.