Zizare ia-ia hegalaria eta beste ia-ia fabula batzuk - Astiz, Iñigo; Valverde, Mikel (Aduna : Elkar, 2024)
Zikoinak, uda bukatzen hasi zenean, hegoalderako bidaia prestatzen hasi ziren. Lehen migrazioa izango zen Zak izeneko zikoina gaztearentzat, eta azkena berriz, Zek izeneko zikoina zaharrarentzat. Izugarria zen gaztearen jakin-mina eta etengabe egiten zizkion galderak zaharrari. Bidearen nekeak arintzeko, eskarmentuzko bidaiarien antzera, hiru geldialdi egin zituzten behintzat, eta geltoki bakoitzean, topatu zuten ipuin bat, ia-ia fabula izatera iristen zen kontakizuna: Zapa, zapaburu ohiarena, Ilargira bidaia egin nahi zuen Zoe zorriarena eta Zahid, zizare ia-ia hegalariarena. Irakurtzeko nahiz kontatzeko, dibertimendurako idatzita dago fabulen xarma eta lilura darien ipuin hau, ia-ia.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Alegiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak