Beldur : beldurrarekin talka eginez, bere emozioak aurkitu zituen - Nanclares de Gamboa García, Itziar (Sevilla : Babidi-Bú, 2024)
Beldur deitzen didate, eta txoritxo bitxi bat naiz. Txiki-txikitatik beldurra ematen dit hegan egiteak; pentsa ezazu zein nekagarria den niretzat leku batetik bestera oinez joatea! Nire hankak txikiak dira eta oso mantso nabil. Hegan egin nahi dut, baina ez naiz ausartzen. Emozio asko gurutzatzen dira nire bidean, eta egun batean... zertarako beharko ditut hankak, hegan egiteko hegoak baditut! Emozioekin dantzatuz eta maite zaituztenen laguntzaz, hegan egingo duzu! Ipuin hau gure emozioak adierazteko gonbidapena da. Berauek txikiekin modu kontzientean partekatzeak erreferente positibo bihurtzen zaitu, eta horrek modu osasungarrian indartuko du haien garapen emozionala.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Beldurra; Adimen emozionala; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak