Hizkuntza-Hezkuntza jardun-ihardunaldiak = Trobades de Treball sobre Llengua i Educació = Encuentros de Trabajo sobre Lengua y Educación = Conferences on Education and Language - Iturbe, Jazinto; Sánchez Carrión, José María Txepetx; Txillardegi (1929-2012); Riiho, Timo; Aikio, Marjut; Aikio, Pekka; Vallespir Soler, Jordi; Missé Ferran, Jossep; Rodríguez, Fito; Aierbe, Pello; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 1990)
"Eskuartean darabiltzagun Jardun/Ihardunaldiak burutzerakoan, gure asmo nagusia hauxe izan da: heziketa zein ingurunetan egiten den kontuan hartuta, hizkuntz gatazka bidera ahal izateko eta konpontzeko, irtenbideak ematen ahalegintzea".
Testua euskaraz, katalanez eta gaztelaniaz
Keywords: Euskara -- - Normalizazioa -- - Biltzarrak eta batzarrak; Soziolinguistika -- Biltzarrak eta batzarrak; Monografiak