Intrigazko bost ipuin irakurketa errazean - Arlt, Roberto (1900-1942); Güiraldes, Ricardo (1886-1927); Groussac, Paul (1848-1929); Lugones, Leopoldo (1874-1938); Quiroga, Horacio (1878-1937); Gutiérrez, Analía; Zantleifer Ojeda, Dalmiro; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina ([Donostia] : Hitz-irule, 2024)
Bost ipuin irakurketa errazean egokitutako argentinar ipuinen bilduma da. Kontakizun hauek eta horien idazleak Argentinako kulturaren parte dira. Gure irakurleei euskaraz literatura eta genero mota hau eskaini nahi diegu, idazle paregabe hauen estiloarekin gozatu ahal izateko. Argentinako Lengua Franca erakundearekin elkarlanari esker jaio da bilduma hau
Lumazko kuxina / Horacio Quiroga. Gautarra / Ricardo Güiiraldes. Gertakari ulertezina / Leopoldo Lugones. Ikerketa / Paul Groussac. Orkideen ehiztaria / Roberto Arlt
Keywords: Intriga; Helduentzako Literatura; Ipuinak; Irakurketa erraza