Frankenstein - Arana, Aitor; Shelley, Mary (1797-1851) ([Amorebieta-Etxano] : Erroteta, 2024)
Gizaki bizidun bat sortzea du amets Victor Frankenstein doktoreak eta lortu egingo du. Ez da izango, ordea, berak espero duena, munstro itxurako izakia baizik. Izuturik, gaitzetsi eta baztertu egingo du. Baina munstroa ona da hasieran, eta bihozbera. Gizakiek dioten beldurra eta haien bazterketa dira gaizto bihurtuko dutenak. Gorrotoa nagusituko da munstroaz eta bere sortzailea hil nahi izango du. Hauxe da, ziurrenik, garai guztietako eleberri gotiko ezagunena -Bram Stokerren "Drakularekin" batera-, izuikararen ateak zabaltzen dituena eta gogoetarako bidea eskaintzen duena.
Keywords: Helduentzako Literatura