Ipuin ankerrak - Arana, Aitor; Villiers de L'Isle-Adam, Auguste, comte de (1838-1889) ([Amorebieta-Etxano] : Erroteta, 2024)
"Ipuin ankerrak" liburua 1883an argitaratu zen eta, 1888an "Ipuin anker berriak". Liburu honetan bi haietan argitaraturiko hamasei ipuinen arteko hautaketa egin da, hamabi ilunenei -edo entretenigarrienei- lehentasuna emanez. Egileaz esana da haren idazlanik onenak ipuinak direla, ankerrak, ezohikoak... denak. Haren ipuin gotikoak, edonola ere, egoera izugarriz eta ustekabez beteak dira.
Keywords: Helduentzako Literatura; Ipuinak