Gure genealogia feministak : Euskal Herriko mugimendu feministaren kronika bat - Epelde Pagola, Edurne; Aranguren Etxarte, Miren; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Emagin (Andoain : Emagin Dokumentazio eta Ikerkuntza Zentro Feminista, 2018)
Euskal Herriko Mugimendu Feministaren kronika bat duzu begien parean. Urte luzeetako lanaren ondoren, 600 orrialdeko liburu mardulean bildu dute Miren Aranguren, Edur Epelde eta Iratxe Retolazak gure historia feministaren kronika. Ate txiki zenbait ireki ditugu liburu honetan, Euskal Herriko Mugimendu Feministaren ibilbidea argitzen laguntzeko asmoz. Gure Genealogia Feministak, egitasmoa emakumeen eta feministen ekarpenak argira ekarri nahi dituen proiektua da. Emagin elkarteak eta Euskal Herriko Bilgune Feministak elkarlanean egindako lana. Gure herriaren oroimena gizonezko garaileen ikuspegitik kontatu izan da, androzentrismoan oinarritutako ikuskeratik. Memoria kolektiboan ez dira aztarna feministak ageri. Ondorioz Euskal Herriko Mugimendu Feministaren lana, ahalegina eta jarduna ez da aitortua izan. Linterna, foku, mikrofono eta bolumen altuko bozgorailuak jarri ditugu feministon ahotan. Argi eman diegu, gertatutakoei, bizi eta sentitutako zapalkuntzei eta hauen aurrean feministek... eragindako aldaketei. Badator Euskal Herriko talde eta aldarrikapen feminista nagusiak biltzen dituen euskarazko lehen liburua.
Bibliografia: 589.-598. or.
Keywords: Feminismoa -- Historia -- Euskal Herria; Monografiak