Eskolako oroimenak (1959-2024) / Xabier Rico Hurtado - Rico Hurtado, Xabier (Xabier Rico hurtado, 2024)
Xabier Rico Lehen Hezkuntzako irakasle ohiak Eskola publikoaren ibilbidea kontatu du lan honetan, 1950eko hamarkadatik hona. Eskolako oroimenez betetako lantxo apala da hau, pasadizo eta bizipen ugariz hornitua. Testuan zehar, tartekaturik, badaude egilearekin lotura estua duten hainbat ipuin, anekdota, bertso, artikulu... Kontakizuna kronologikoki antolatua dagoenez, hasierako gertaerak ikasle baten ikuspuntutik kontatzen dira, eta gerokoak irakasle baten ikusmiratik, "eskola" izeneko erakunde hari bizitza osoa eman dion edozein irakasle jubilaturen ahotsetik, hain zuzen.