Euskal Elkargoaren sortzea eta euskararen geroa - Jagon Jardunaldiak 2016. Baiona); Aleman Astitz, Sagrario; Coyos, Jean-Baptiste; Euskaltzaindia. Jagon Saila (Bilbo : Euskaltzaindia, 2018)
Hizkuntza politika publikoa 2006an hasi zen egituratzen Euskararen Erakunde Publikoarekin. Halarik ere, geroztik, euskal hiztunen ehunekoa eta euskararen erabilera ttipituz doa. Egoera hori iraulezina ez bada ere, baitezpadakoa da instituzio maila guziak hizkuntza politika berri ausartean engaia daitezen. Euskal Elkargoaren sortzea hizkuntza politika berri hori garatzeko parada izan daiteke.
Erreferentzia bibliografikoak jasotzen ditu
Keywords: Euskal Hirigune Elkargoa; Soziolinguistika; Euskara -- Ipar Euskal Herria -- Biltzarrak eta batzarrak; Monografiak; Baliabide digitalak