Euskal Elkargoaren sortzea eta euskararen geroa / prestatzailea, Jean-Baptiste Coyos ; [aintzinsolasa, Sagrario Aleman] - Aleman Astitz, Sagrario; Coyos, Jean-Baptiste (Jagon (Euskaltzaindia), 2018)
Hizkuntza politika publikoa 2006an hasi zen egituratzen Euskararen Erakunde Publikoarekin. Halarik ere, geroztik, euskal hiztunen ehunekoa eta euskararen erabilera ttipituz doa. Egoera hori iraulezina ez bada ere, baitezpadakoa da instituzio maila guziak hizkuntza politika berri ausartean engaia daitezen. Euskal Elkargoaren sortzea hizkuntza politika berri hori garatzeko parada izan daiteke.