Goardalurra / Concha López Narváez eta Carmelo Salmeron ; marrazkiak M. Fe Gonzalez ; lan-proposamena, Ana M. Fabregat ; [itzulpena, Pello Esnal] - López Narváez, Concha (Ziaboga. Abenturak (Bruño), 1994)
Esna ere egiten du Danik amets. Benetakoak direla uste du bere irudimenean bakarrik ikusten dituen gauzak. Egun batean, haizeak aterkia zeramala ikusi zuen ametsetan eta bera ere hegan zihoala, aterkiarekin batera. Goardalur bihurtu zitzaion goardasola. Hiria itsasoa eta basamortuaren gainetik egin zuen hegan, eta txalupa bat zeukan mutiko baten lagun egin zen, eta krokodilokume bat igo zitzaion hankan gora.