Inari, Laponiako lore - Ossa, Joseba; Torcal Serrano, Alberto (Etxebarri : Zubia, 1997)
Inari laponiako leku lasai eta baketsu batean bizi da, amona, guraso eta neba-arrebekin, elur-oreinekin eta naturarekin bat eginik. Albaina, inari eta bere senideak ez daude arrisku guztietatik salbu: zibilizazio modernoa hurbiltzen eta aztarnak uzten hasi da....
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Herri indigenak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak