Inari, Laponiako lore / Joseba Ossa ; irudiak, Alberto Torcal - Ossa, Joseba (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 1997)
Inari laponiako leku lasai eta baketsu batean bizi da, amona, guraso eta neba-arrebekin, elur-oreinekin eta naturarekin bat eginik. Albaina, inari eta bere senideak ez daude arrisku guztietatik salbu: zibilizazio modernoa hurbiltzen eta aztarnak uzten hasi da....