Azken hegaldia - Ballaz Zabalza, Jesús; López Gaseni, Manu (Bilbo : Aizkorri, 1998)
Kenor izeneko 15 urteko gazteak, bere herriak bizi duen egoera politikoak eta baita bereak ere itota, ihes egitea erabakitzen du. Oinez hiru egun pasa ondoren, aireportu batera iritsi eta abiatzera doan hegazkin zahar batean babesten da. Zain dagoen bitartean, Kenorek ordura arteko bere bizitza, familiarena eta bere herrialde txikikoa zer izan den gogoratzen du.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Nerabeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Askatasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Nazionalismoa -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura