Kittano / Joxantonio Ormazabal ; marrazkigilea, Daniele Colombo - Ormazabal, Joxantonio (1948-2010) (Txanpa (Elkar), 1988)
Jaio zen behin mundura Kittano izeneko ijito bat eta auto gorri baten atzeko eserlekuan utzi zuten abandonaturik. Gaur egun, gizon heldua dagoeneko, hiri handi batean bizi da gaztaina erreak salduz. Liburu honetan Kittanoren historia kontatzen da, sufrimendu eta zailtasun guztien gainetik beti aurrera egiten duen ijitoarena. Kintxo eta Mieliño dira bere lagunak, eta Uxabe bere bihotzeko azukre koxkorra. Baina maiteñoarengandik urruti bizi behar izan du urte askotan. Topatuko ote du berriz txokoren batean?