Gai izango zara? / Máximo Sedano Hoyuelos (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2020ko deialdia), 2021)
Azken urteetan oinarrizko zehar-konpetentziek garrantzia handia hartu dute arrazoiak eraginkortasunez konpontzeko beharrezkoak direlako. Hori dela eta, Oinarrizko Hezkuntzaren curriculumean oinarrizko zehar-konpetentziak aipatu eta definitzen dira, baina batzuetan, konpetentzia hauek ohiko klase-dinamiketan lantzea oso zaila da eta, horregatik, konpetentzia horiek sustatzen lagunduko duen plataforma bat sortzea beharrezkoa dela uste dugu. "Gai izango zara?" ikasleen oinarrizko zehar-konpetentziak neurtzeko eta sustatzeko helburua duen plataforma da. Ikasleen konpetentziak neurtuko ditugu eta, aldi berean, konpetentzia horiek sustatzeko erronka desberdinak proposatuko dizkizuegu.