Muga guzien gainetik / idazlea, Xalbat Itzaina ; ilustrazioak, Paxkal Bourgoin ; [hizkuntza zuzenketak, Unai Zubeldia eta Aines Dufau] - Itzaina, Xalbat (Ikasgazte (Ikas), 2021)
Eleberri honek sorterria utzirik Europa amets duten lau maliar gazteren bidaia kontatzen du. Emigrazioaren gai korapilatsuak dagozkion nahigabeak agerian ematen ditu idazleak, eta halaber gazteen esperantza. Ustiapen pedagogiari esker, hizkuntza lant daiteke (irakurketa, ulermena eta idazmena). Bamakoko Kuluba auzoan bada mugimendu. Familiek hara igorririk, Désiré, Lazina, Jalil eta Nura gazteak Europara buruz abiatuko dira, beren eta herritarren bizimoldearen hobetzeko xedearekin. Haien adiskidetasunak azkar izan beharko du bidaiako lanjeren eta hersturen gainditzeko. Muga guzien gainetik, Europan amesten duten bizia aurkituko ote dute?