Kaioen ordua / Ibon Martín ; itzultzailea, Aiora Jaka Irizar - Martín Álvarez, Ibon (Ateko bandan (Elkar), 2024)
Irailak 8, alardearen egun handia Hondarribian; Jaizkibel konpainia mistoan desfilatzen doan emakume bati labankada bat sartu diote, plastiko beltzen atzetik nonbait. Horren atzetik krimen matxista gehiago gertatuko dira, eta Ane Cesterok gidatzen duen Ertzaintzako taldeari egokituko zaio kasuaren ikerketa. Nor dago eraso misogino horien atzean? Zergatik halako gorrotoa? Aztarnak nahasiak dira, eta padurako lokatzetan utzitako oinatzak bezala desegiten dira hurrengo itsasaldiak gora egin ahala. Bereak eta bi egin beharko ditu Cesterok baretasuna berreskuratzeko, bai Txingudiko eskualdean, bai bere barne aztoratuan.