Jolas egiteko ipuinak / G. Rodari ; itzulpena, Joxantonio Ormazabal ; marrazkiak, Gianni Peg ; Irakasleen Elkartearen eraginez. - Rodari, Gianni (1920-1980) (Itzul saila (Elkar), 1985)
Irudimen eta bizitasun handiz idatzitako ipuinez osaturik dago liburu hau. Idazleak ipuin bakoitzari hiru bukaera ezberdin ematen dizkio, irakurleak gehien atsegin zaiona aukera dezan. Ipuin bakoitzeko zein bukaera aukeratzen duen eta zergatik aukeratzen duen esplikatzen du laburki idazleak liburuaren azken orrialdeetan. Hiru bukaera horietatik bat ere atsegin ez bazaio, irakurleak asma dezake berea. Teknika original honen bidez irakurleak jolas egiten duela esan genezake. Hortik datorkio izenburua.