Argi galdua / An Rutgers ; itzulpena, Xabier Mendiguren ; marrazkiak, Luis Errazquin - Rutgers van der Loeff, An (Itzul saila (Elkar), 1989)
Hamairu urte zituelarik, lagunekin jolasean zebilela, karobira erori eta ia itsu geratutako Kees gaztearen historia kontatzen zaigu liburu honetan. An Rutgersek ume itsu eta ikusmen laburreko haurren egoera deskribatzen digu zuzenki eta era hunkigarrian. Heziketa berezia behar du mutikoak, eta haur itsuentzako eskola batera eramango dute. Berak bizi balitu bezalaxe deskribatzen ditu idazleak horrelako barnetegi batean sortzen diren arazoak. maitasuna, grinak, adiskinantzak, liskarrak... Liburuaren bukaera aldera nolabaiteko argi izpi bat sortzen zaigu. Liburu hunkigarria, agian triste samarra, baina irakurtze gosea sortzen duena.