Mila urte geroago - Santos, Julio; Pérez, Patricia; Olano, Antton; Aranzadi, Eva (Donostia : Xarpa Books, 2024)
Kaixo, nire izena Sara-Li da, eta botere magikoak ditut... edo horrelako zerbait. Txano eta Oscarren abenturetatik ezagutuko nauzu agian, baina hau nire abentura da. Lepoan seinale bitxi bat dudala eta Txinako azti ospetsu baten ondorengoa naizela deskubritu ondoren, magia ikasten hasi naiz Avalongo azti-eskolan, Jauregia esaten diote etxe handi eta dotore batean. Han, ni bezalako haur gehiago daude. Behin, ikuspen bitxi batek etxe azpian dagoen haitzulo batera eraman gintuen. Eta hortxe hasten da istorio hau. Haitzuloan, objektu misteriotsu batek mila urte baino gehiago zeramatzan bere hartzailearen zain. Eta hartzaile hori pertsona jakin bat baino ezin zitekeen izan. Ni prest nago abenturarako, eta zu?
8 urtetik aurrera (gorria)
Mil años después
Keywords: Abenturak; Magia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak